Virtual Reality bij de schildersopleiding

Op woensdag 6 december vanaf 9.30 uur tot ongeveer 12.00 uur gaan studenten aan de schildersopleiding op een superleuke en interactieve manier aan de slag met virtual reality.

Studenten krijgen eerst een presentatie waarin op leuke wijze achtergrondinformatie over het verleden, heden en de toekomst van VR gegeven wordt. Daarna gaan ze aan de slag binnen 6 High -end opstellingen met Tilt Brush / Google Blocks in combinatie met een voor de studenten relevante opdracht. Tilt Brush is een digitale kwast waarmee je een virtuele schildering kunt maken. Check de video hieronder!

Vervolgens gaan ze aan de slag met CoSpaces EDU. Hierbij gaan de studenten in een virtuele wereld zelf een mini museum creëren om deze vervolgens in VR te kunnen bekijken. Tenslotte mogen studenten zelf nadenken over de mogelijkheden van VR binnen de arbeidsmarkt van kunst en vormgeving in de toekomst.

Deze leerzame en innovatieve ochtend wordt georganiseerd door de docenten van de schildersopleiding in samenwerking met SchilderScool en VRinschool.

Iedereen die geïnteresseerd is in VR kan komen kijken op 6 december vanaf 9.30 uur tot ongeveer 12.00 uur op de  locatie Trompweg!